TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı

Detay

TÜBİTAK ULAKBİM, 1990 yılların başından beri bu amaçla Ulusal Veri Tabanları oluşturma faaliyetlerini yürütmektedir. Bu kapsamda, 1965 yılından günümüze kadar sonuçlanmış olan projelerin sonuç raporlarının tam metinlerine “TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı”ndan ücretsiz erişim sağlanmaktadır.

2000 yılından beri herkese açık olan “TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı”ndan proje numarası, başlık, yürütücü/araştırmacı/danışman adı, yıl ve anahtar kelime bazında tarama yapılabilmektedir. 21.824 proje kaydının yer aldığı veri tabanından projelerin tam metni ile birlikte görüntülenme, indirilme sayıları ile projeden çıkan yayın bilgilerine de erişim sağlanmaktadır. Proje sonuç raporlarına şayet varsa ambargo sürelerinin bitiminde erişim sağlanmaktadır. Ambargo süreleri proje yürütücüsünün talebi doğrultusunda uzatılabilmektedir. ARDEB Gruplarından SAVTAG (TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu) ve KAMAG (Kamu Araştırmaları Destekleme Grubu)’a ait projeler güvenlik nedeni ile veri tabanında yer almamaktadır.

Yeni