Berlin State University Turkish Manuscript Collection (Açık Erişim)

El Yazması Koleksiyonu

Detay

Kütüphane 1661'de kurulduğundan bu yana tek başına 11 milyondan fazla basılı materyal birikmiştir. Koleksiyon, 2.2 milyondan fazla ek basılı eserden ve özel koleksiyonlardaki genellikle benzersiz olan diğer malzemelerden oluşmaktadır - bunlar batı ve oryantal el yazmaları, müzik imzası, mülkler ve depozitolar, kişisel koleksiyonlar, haritalar ve tarihi gazeteler. Kütüphanenin koleksiyonunda ayrıca 10 milyondan fazla mikroform ve resim kütüphanesinde 12 milyondan fazla motif bulunmaktadır. Ayrıca, sürekli artan sayıda veri tabanı ve diğer elektronik kaynaklar koleksiyonu tamamlamaktadır. Koleksiyonlarının kalitesi ve çeşitli hizmetleri, kütüphanenin dünya çapındaki özel prestijini karakterize ediyor.