Video games as culture : considering the role and importance of video games in contemporary society

Yazar
Muriel, Daniel
Kütüphanedeki Yer Numarası
GV 1469.34 .M87 V534 2018

Katalog Kaydı: Tıklayınız

Video oyunları kültürel olarak baskın hale geliyor. Peki popülerlikleri çağdaş toplumumuz hakkında ne söylüyor? Bu kitap video oyunu kültürünü araştırıyor, ancak bunu yaparken video oyunlarını çağdaş sosyal hayatı anlamak için bir mercek olarak kullanıyor.

Video oyunları, tüketimimiz, topluluklarımız ve kimlik oluşumumuz gibi günlük hayatımızın çeşitli yönlerini etkileyerek kültürel hayatımızın giderek daha merkezi bir parçası haline geliyor. Video oyun endüstrisi, medya, eğitim ve kültür sektöründen önemli temsilcilerin yanı sıra oyuncularla yapılan röportajlar da dahil olmak üzere yeni ve orijinal ampirik verilerden yararlanan Kültür Olarak Video Oyunları , yalnızca çağdaş video oyun kültürünü dikkate almakla kalmaz, aynı zamanda video oyunlarının nasıl yapıldığını da araştırır. dijital ve katılımcı kültürün modern doğasına, tüketim kalıplarına ve kimlik oluşumuna, geç moderniteye ve çağdaş siyasi rasyonalitelere dair önemli içgörüler sağlar.

Bu kitap, Video Oyunları, Sosyoloji ve Medya ve Kültürel Çalışmalar gibi alanlarla ilgilenen lisans ve lisansüstü öğrencilerin yanı sıra doktora sonrası araştırmacılara hitap edecek. Toplumun, kimliklerin ve toplulukların dönüşümünde kültür, teknoloji ve tüketimin daha geniş rolüyle ilgilenenler için de faydalı olacaktır.