Thinking about video games : interviews with the experts

GV 1469.3 .H45 T456 2015

Katalog Kaydı: Tıklayınız

Thinking about video games : interviews with the experts

Video oyunlarının popülaritesi ve karmaşıklığındaki artış, oyunların nasıl geliştirildiğine ve bunların arkasındaki araştırma ve teknolojiye yeni bir ilgi uyandırdı. David Heineman, oyun endüstrisinden en ikonik, etkili ve ilginç seslerden bazılarını bir araya getiriyor ve onlardan video oyunlarının geçmişi, bugünü ve geleceği üzerine değerlendirme yapmalarını istiyor. Bunların arasında, video oyun endüstrisinin ilk günlerinden günümüze kadar olan inovasyon tarihçelerinden bahseden efsanevi oyun tasarımcıları Nolan Bushnell (Pong) ve Eugene Jarvis (Defender); oyunları yaratanlar ve oynayanlar arasındaki çağdaş ilişkileri tartışan çağdaş öncüler Kellee Santiago (Yolculuk) ve Casey Hudson (Mass Effect); ve akademisyenler Ian Bogost (Video oyunlarıyla Nasıl Şeyler Yapılır) ve Edward Castronova (Sanal Dünyaya Çıkış), çeşitli izleyicilerin ilgisini çekecek şekilde oyunlar hakkında nasıl araştırma yapılacağını ve yazılacağını tartışan kişiler. Bu uzmanlar ve diğerleri, video oyunları, oyun çalışmaları, oyun kültürü ve daha geniş anlamda oyun endüstrisi hakkında büyüleyici bakış açıları sunuyor.