Quantum mechanics and path integrals

QC 174.12 .F484 2010

Katalog Kaydı: Tıklayınız

Quantum mechanics and path integrals

"Astrofizikten yoğun madde teorisine kadar, modern fiziğin neredeyse tamamı yol integrali tekniğini kullanır. Bu sunumda, yol integrallerinin geliştiricisi ve tüm zamanların en tanınmış bilim adamlarından biri olan Nobel ödüllü fizikçi Richard P. Feynman, bu yönteme ve uygulamalarına benzersiz içgörüler sunar.Yoğun, karmaşık açıklamalardan kaçınan Feynman, matematik ve fizik arasında mükemmel bir denge sağlayarak ünlü teorisini açık ve öz bir şekilde ifade eder.Orijinal 1965 yayınının bu düzeltilmiş baskısı, yüzlerce tipografik hatayı düzeltir ve daha net bir kavrayış için birçok denklemi yeniden biçimlendirir. Orijinalin coşkusunu ve ruhunu korur ve Feynman ailesi tarafından onaylanır ve desteklenir. Açılış bölümleri, kuantum mekaniğinin temel kavramlarını araştırır ve yol integrallerini sunar. Sonraki bölümler, aşağıdakiler de dahil olmak üzere daha ileri konuları kapsar. pertürbasyon yöntemi, kuantum elektrodinamiği ve yol integrallerinin istatistiksel mekanikle ilişkisi. Fizik lisansüstü dersleri için bir metin olarak değerine ek olarak, bu cilt profesyoneller için mükemmel bir kaynak olarak hizmet ediyor."