KÜTÜPHANE

YENİ ABONELİK | BLOOMSBURY FOOD LIBRARY VERİ TABANI

Logo

Değerli İstinye Ailesi,

Bloomsbury Food Library veri tabanı abonelik süreci tamamlanarak erişime açılmıştır.

Bloomsbury Food Library içeriğinde gıda üzerine yürütülen çalışmalar yayınlanmaktadır. Son akademik araştırmaların dâhil olduğu kapsamlı referans çalışmalarını, birçok eğitim kaynağını ve temel kaynakları bir araya getirmektedir.  

Tarih, sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, beşeri coğrafya, sürdürülebilirlik, tarım, mutfak sanatları, siyaset bilimi, gelişim çalışmaları, gıda bilimi ve beslenme gibi disiplinlerdeki tüm göstergeleri ile birlikte yiyecek üzerine çalışan öğrenciler ve akademisyenler için temel bir kaynaktır. 

Ken Albala’nın Food Cultures of the World Encyclopedia (4 cilt) kitabına çevrimiçi erişim sağlayabilirsiniz.

Kampüs dışı erişim için kütüphane ana sayfasında yer alan “Veri Tabanları - Abone” sekmesi üzerinden “Bloomsbury Food Library” veri tabanına ulaşabilirsiniz.

Soru, istek ve önerileriniz için kutuphane@istinye.edu.tr e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.