Deneme Erişimi | Turcademy Veri Tabanı

Informascope firması tarafından sunulan Turcademy veri tabanı 19 Kasım 2023 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Türkiye'deki 20 yayınevinin yayınlamış olduğu farklı disiplinlerde 11.000'in üzerinde Türkçe akademik kitap Turcademy veri tabanı üzerinden kullanıma sunulmaktadır.

Turcademy veri tabanı bünyesinde Sosyal ve Beşeri Bilimler, Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar, Hukuk ve Kültür Koleksiyonları içerisinde ders kitabı, akademik kitap niteliğindeki binlerce Türkçe kitap kullanıcılar ile buluşmaktadır.

Turcademy platformunda yer alan kaynakları görüntüleyebilmek için kurum internet ağı içerisinde olmanız ve platforma kayıt olmanız gerekmektedir. Kurum internet ağı içerisinde Turcademy platformuna giriş yaptığınızda ana sayfanın üst kısmında kurum adınızı görüntülersiniz. Turcademy’e kayıt olabilmek için kurumsal mail adresleri ile (istinye.edu.tr) kayıt yapmanız gerekmektedir. Kayıt işleminizi gerçekleştirdiğinizde mail adresinize gelen aktivasyon mailini onaylayıp kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra kurum internet ağından üye girişi yaparak platformda yer alan 11.000+ ders kitabı ve akademik kitabı ücretsiz görüntüleyebilirsiniz.

Kampüs dışı erişim için kütüphane ana sayfasında yer alan “Veri Tabanları - Deneme” sekmesi üzerinden “Turcademy” veri tabanına ulaşabilirsiniz.

Soru, istek ve önerileriniz için kutuphane@istinye.edu.tr e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz. ​