Açık Erişim | E-Kitap Veri Tabanları

Değerli İstinye Ailesi,

altKitap, Internet Archive, Open Library, Free e-Books ve The National Academic Press veri tabanları içeriğinde yer alan elektronik kitaplar açık erişim ilkeleri çerçevesinde ücretsiz olarak okuyucu hizmetine sunulmuştur.

1. 1. altKitap

altKitap 2000 yılından bu yana internet üzerinden ücretsiz olarak elektronik kitap yayınlamakta olan Türkiye’nin çevrim içi yayınevidir. Kurulduğu günden bu yana, edebi ve düşünsel içeriğin internet üzerinden ücretsiz olarak yayılmasını sağlamayı hedeflemektedir.

1. 2. Internet Archive: Digital Library of Free

Internet Archive: Digital Librarf of Free İnternet siteleri ve diğer kültürel eserlerden oluşan bir dijital kütüphanedir. Internet Archive, milyonlarca ücretsiz kitap, film, yazılım, müzik, web sitesi ve daha fazlasına ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır.

İçeriğinde:

1. 3. Open Library

Open Library şimdiye kadar yayınlanan her kitap için bir web sayfası oluşturmaya yönelik açık, düzenlenebilir bir kitaplık kataloğudur.

İçeriğinde; sanat, bilim ve matematik, tarih, biyografi, iş, finans, dil, ders kitapları ve sosyal bilimler kategorisinde elektronik kitaplara ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır.

1. 4. Free-eBooks

Free-eBooks 10 adet kurgu koleksiyonu (klasikler, dram, mizah, korku, gizem/gerilim, romantik, bilimkurgu, kısa hikayeler), 11 kurgusal olmayan koleksiyon (akademik, biyografiler, beden ve ruh, işletme, bilgisayar, yemek kitapları, sağlık ve fitness, din, bilim ve matematik, sosyal bilimler), 3 sesli kitap koleksiyonu içeriğindeki elektronik kitaplara ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır.

1. 5. The National Academies Press

National Academies Press (NAP) Mühendislik ve Tıp Ulusal Bilim Akademilerinin yayınlarını yayınlar. NAP, bilim, mühendislik ve tıp alanlarında çok çeşitli konularda yılda 200'den fazla yayın yayınlayarak bilim ve sağlık politikasındaki önemli konularda yetkili, bağımsız olarak araştırılmış bilgiler sağlar.

Kütüphane ana sayfasında “Açık Erişim” veri tabanları sekmesi altında açık erişim veri tabanlılarına erişebilirsiniz.

Soru, istek ve önerileriniz için kutuphane@istinye.edu.tr  e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.