24-30 Ekim 2022 Uluslararası Açık Erişim Haftası

isu_logo

Uluslararası Açık Erişim Haftası dünyada 2007’den beri kutlanmaktadır. Ülkemizde de bu hafta kapsamında 2012’den bu yana açık erişim ve açık bilimle ilgili çalıştaylar ve konferanslar düzenlenmektedir.

Uluslararası Açık Erişim Haftası bu yıl, içinde bulunduğumuz hafta olan 24-30 Ekim 2022 tarihleri arasında “İklim Adaleti için Açıklık” teması ile kutlanacaktır. Hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde bu yılın teması iklim hareketi ve uluslararası açık (erişim) topluluğu arasında bağlantıyı ve iş birliğini teşvik etmenin önemine dikkat çekilecektir.

İSÜ Kütüphane olarak haftanın ilk etkinliğini; ülkemizde 2011 yılından bu yana her yıl düzenli olarak organize edilen “Ulusal Açık Bilim Konferansı”nı, bu yıl Uluslararası Açık Erişim Haftası ana teması olan “İklim Adaleti için Açıklık” teması ile İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde İYTE, TÜBİTAK ve Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile 20 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirdik. İSÜ Kongre Merkezin’de 45 farklı kurum ve farklı şehirlerden gelen 100 dinleyici ve 14 konuşmacıyı ağırladığımız konferansta sağlık, hukuk, kütüphaneler ve eğitim tarafından açık erişimi konuştuk.

Bu vesile ile İSÜ Kütüphanesi olarak İSÜ Ailesi’nin Uluslararası Açık Erişim Haftası'nı kutlarız.

Hafta ile ilgili detaylı bilgiye https://ae2022.acikerisim.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

ae tema