YENİ ABONELİK | BLOOMSBURY CULTURAL HISTORY VERİ TABANI

Değerli İstinye Ailesi,

Bloomsbury Cultural History veri tabanı abonelik süreci tamamlanarak erişime açılmıştır.

Bloomsbury Cultural History, kültürel tarih referans araştırmaları için hazırlanan dijital bir kaynaktır. Bu referans kaynağı, kültürel çalışmalardan sosyolojiye, tarih ve antropolojiye kadar birçok ders için içeriğe sahiptir. Sosyal ve kültürel tarih alanında 100'den fazla e-kitaba erişim sağlar ve çeşitli konuları, dönemleri ve kültürleri kapsar.

Susan Amussen, Christopher Breward, Geoff Eley, Karen Hagemann, Elizabeth Shove, Carolyn Strange, Frank Trentmann ve David Underdown gibi önde gelen bilim adamlarının koleksiyonlarını içeren kitaplar, anahtar kelime ile indekslenir.

Kültürel Tarihler, altı tarihsel dönem boyunca belirli konuların sosyal ve kültürel inşasına ilişkin araştırmaları kapsamaktadır. Bu dönemler;

• Antik Çağ
  • Orta Çağ
  • Rönesans
  • Aydınlanma
  • İmparatorluk Çağı
  • Modern Çağ

Kampüs dışı erişim için kütüphane ana sayfasında yer alan “Veri Tabanları - Abone” sekmesi üzerinden “Bloomsbury Cultural History” veri tabanına ulaşabilirsiniz.

Soru, istek ve önerileriniz için kutuphane@istinye.edu.tr e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.