ProQuest - Art&Design Architecture Collection | 13 Mayıs 2020'ye Kadar Deneme Erişimine Açılmıştır

pro

Art, Design & Architecture Collection, görsel ve uygulamalı sanat alanlarındaki güncel yayınların kapsamlı bir araştırmasıdır. Art, Design & Architecture Collection, ProQuest’in Arts & Humanities veritabanından gelen güncel tam metin dergilerinin tamamlayıcı bir koleksiyonuyla birlikte, ARTbibliographies Modern (Modern ve çağdaş sanatı), Design & Applied Arts Index (tasarım ve el sanatları ile ilgili tüm yönleri) ve International Bibliography of Art (Batı sanat tarihi üzerine yapılan çalışmaları) içerir.

Arts & Humanities Database, etnik çalışmalar, kadın çalışmaları, sosyoloji, kültürel çalışmalar ve daha fazlası dahil olmak üzere ilgili alanlardan dergi ile birlikte yaklaşık 500 çağdaş uzmanlık sanat dalına Tam Metin erişimi sağlayan ProQuest Arts and Humanities portföyünü tamamlar.

ARTbibliographies Modern, 19. yüzyılın sonlarından itibaren modern ve çağdaş sanat çalışmaları için mevcut olan tek uzman kaynakçadır. ARTbibliographies Modern, modern sanatçılar ve akımlar hakkında diğer tüm endekslerden daha derin bir kapsama alanı sağlar. Design & Applied Arts Index, beşeri bilimlerde araştırma yapmak için uluslararası bir soyutlama ve indeksleme aracıdır.

Design & Applied Arts Index, araştırmacılara 1973'ten itibaren tasarım ve uygulamalı sanat dergilerinde yayınlanan makaleler, haberler ve derlemeler için özet ve bibliyografik kayıtlar sağlamaktadır.

International Bibliography of Art, batı sanatının tarihi hakkında dünyanın en kapsamlı bibliyografyası olarak kabul edilmektedir. International Bibliography of Art, Getty'nin eş anlamlılar ve yetki dosyalarından alınan bibliyografik alıntılar, özetler ve konu indekslemeden oluşmaktadır.

İçerdiği konu alanları:

· Sanat Tarihi
· Mimarlık ve mimarlık tarihi
· El sanatları, seramik, cam ve mücevher
· Dekoratif sanatlar ve antikalar
· Moda, tekstil ve elbise
· Mobilya ve iç tasarım
· Endüstriyel Tasarım
· Modern ve çağdaş sanat
· Müzeler ve koruma
· Fotoğrafçılık

Erişim linki: https://trials.proquest.com/access?token=SYVKQrIXtRcKHAcdZMjvTQVVy