ÖNEMLİ DUYURU | 5. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi – 15 Kasım 2022

isu_logo

Sizleri Ekslibris dünyasında yolculuğa davet ediyoruz!

İstinye Üniversitesi, Selçuk Ecza Deposu ve İstanbul Ekslibris Derneği iş birliği ile estetik ve teknik kalitesi yüksek özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, değerlendirmek, sanatçıları ve tasarımcıları teşvik etmek ve ekslibris sanatını topluma tanıtmak amacıyla tüm ülkelerden sanatçı ve tasarımcılara açık uluslararası bir ekslibris yarışması düzenlenmiştir.

5. Uluslararası Ekslibris Yarışması’na 36 ülkeden 452 sanatçı, 1.179 özgün ekslibris çalışmalarıyla katılmıştır. Jüri, sergi ve katalog için 187 sanatçıdan 250 ekslibrisi seçmiş, 8 Sanatçı Ödül, 10 Sanatçı Mansiyon ve 10 Sanatçı Onur Sertifikası kazanmıştır.

Ödül Töreni ve Sergi Açılışı, 15 Kasım 2022 Salı günü saat 15:30’da İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde yapılacaktır.

Sergi 15 Kasım – 15 Aralık 2022 tarihlerinde, 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

“Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskıresimlerdir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak …’nın kitaplığından anlamına gelir.”

Jüri Üyeleri:

• Prof. Dr. Martin R. Baeyens, Ekslibris Sanatçısı, Belçika (Jüri Başkanı)
  • Şükrü Ertürk, Ekslibris Sanatçısı, Banknot Tasarımcısı
  • Sonay Gürgen, Selçuk Ecza Deposu A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
  • Prof. Dr. Yalçın Kırdar, İstinye Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı
  • Prof. Dr. Hasip Pektaş, İstanbul Ekslibris Derneği Başkanı ve Ekslibris Müzesi Müdürü