Lexicomp Mobil Uygulaması

Lexicomp

KAYIT & GİRİŞ

http://elibrary.istinye.edu.tr/ISTINYE web adresi üzerinden kampüs dışı erişim hesabınıza bağlanarak abone veritabanları sekmesi altında yer alan Lexicomp seçeğine tıklayınız.

MOBİL ERİŞİM – (Öğrenciler için)

Lexicomp veri tabanını iPhone ™, iPod® touch, iPad ™ ve Android cihazlarında uygulama indirerek kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

http://www.lexi.com/account/  web sayfasını ziyaret ediniz.

• "Create Account" seçeneğine tıklayarak hesabınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.
  • Açılan sayfada "Account Details" kısmındaki alanları doldurunuz.
  • "Create Your Login" kısmında ise "E-mail address" kısmına kurumun vermiş olduğu "@stu.istinye.edu.tr" uzantılı kurumsal e-posta adresinizi yazmanız gerekmektedir. Bu adresler dışında yazacağınız e-posta adresleri sistem tarafından kabul edilmeyecektir. (Kurumsal e-posta adresinizle ilgili tüm sorularınızı kurumun Bilgi İşlem Direktörlüğüne iletebilirsiniz. Kurumsal e-posta adres ve şifresi Kütüphane tarafından temin edilmemektedir.)
  • ​E-posta adresinizi yazdıktan sonra belirlediğiniz şifreyi "Confirm Password" kısmından onaylayarak "Create Account" seçeneğine tıklayınız.
  • Açılan sayfada "You've successfully created an account." bilgilendirmesini aldıktan sonra "Log in now" seçeneğine tıklayarak kullanıcı adınızı (kurumsal e-posta adresiniz) ve belirlediğiniz şifreyi de yazarak hesabınıza giriş yapınız.
  • "Add a Subscription by Code" kısmına "7QVB7MDJK9MK" kodunu yazdıktan sonra "Add Subscription" seçeneği ile kurumun abone olduğu kaynaklara erişim için onay veriniz.
  • Abonelik onayınızı tamamladıktan sonra açılan sayfadaki "Verify PIN" alanına, kurumsal e-mail adresinize Lexicomp tarafından gönderilen mobil aktivasyon kodunu yazınız.
  • Tanımlama işleminiz tamamlandıktan sonra "Finish" seçeneğine tıklayınız.
  • AppStore veya Google Play Store'dan "Lexicomp" uygulamasını indiriniz. Lexicomp'a giriş yaparken yazdığınız kullanıcı adınızı (kurumsal e-posta adresiniz) ve belirlediğiniz şifreyi de yazarak mobil uygulamaya giriş yapınız.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra açılan ekranda Lexicomp içerisinde kullanmak istediğiniz alanı seçip "Update" demeniz yeterli olacaktır. Yükleme işlemi devam ederken uygulamanın ve cihazınızın ekranının kapanmaması gerekmektedir. Ekranın kapanması durumunda indirme işlemi iptal edilmektedir.
  • Uygulamayı iPhone ™, iPod® touch, iPad ™ ve Android cihazlarında kullanabilirsiniz.

MOBİL ERİŞİM – (Akademisyenler için)

• http://www.lexi.com/account/  web sayfasını ziyaret ediniz.
  • Açılan sayfada "Account Details" kısmındaki alanları doldurunuz.
  • "Create Your Login" kısmında ise "E-mail address" kısmına kurumun vermiş olduğu "@istinye.edu.tr" veya "@isu.edu.tr" uzantılı kurumsal e-posta adresinizi yazmanız gerekmektedir. Bu adresler dışında yazacağınız e-posta adresleri sistem tarafından kabul edilmeyecektir. (Kurumsal e-posta adresinizle ilgili tüm sorularınızı kurumun Bilgi İşlem Direktörlüğüne iletebilirsiniz. Kurumsal e-posta adres ve şifresi Kütüphane tarafından temin edilmemektedir.)
  • Tanımlama işleminiz tamamlandıktan sonra "Finish" seçeneğine tıklayınız.