AÇIK ERİŞİM | KARA HARP OKULU TARİHİ ARŞİVİ NADİR ESERLER KİTAPLIĞI VERİ TABANI HAKKINDA

Kara Harp Okulu Tarihî Arşivi Nadir Eserler Kitaplığı’nda bulunan eserlerin sayısal ortama aktarma işlemleri tamamlanmış ve kamuoyunun erişimine sunulmuştur.

Kara Harp Okulu Tarihî Arşivi Nadir Eserler koleksiyonunda aşağıdaki başlıklara ait belgeler dijital ortamda erişime açılmıştır.

• Askerî Coğrafya, Askerî Eğitim, Askerî Hukuk, Askerî İşaretler, Askerî Sözlük, Askerî Süreli Yayın, Askerî Tarih, Askerî Teknoloji, Askerî Teşkilat
  • Coğrafya, topoğrafya
  • Din, diplomasi, hukuk
  • Harbiye tarihi, harp sanatı, strateji, süvari, taktik, atçılık, atış
  • İstihkam, jandarma, kurmaylık, muhabere, topçuluk
  • Lojistik, otomotiv, havacılık
  • Demiryolları, denizcilik
  • Psikoloji, sosyoloji
  • Sanat Tarihi, tarih
  • Edebiyat, eğitim öğretim, nümizmatik, sözlük, derleme, gazeteler, ders kitapları
  • Yabancı dil (İtalyanca, Almanca, Fransızca, Rusça)
  • Yabancı Harp Okulları
  • Fizik, geometri, gök bilimi, kimya, matematik, mühendislik
  • Sıhhiye, beden eğitimi
  • Baytarlık

Erişim Linki: https://kho.msu.edu.tr/kho_nadireserler.html

Kütüphane ana sayfasında  “Açık Erişim” veri tabanları altında “Kara Harp Okulu Tarihî Arşivi Nadir Eserler Kitaplığı” veri tabanına erişebilirsiniz.