Yazar
Kütüphanedeki Yer Numarası
P 93.5 .M57 H698 2016

Katalog Kaydı: Tıklayınız

How to see the world : an introduction to images, from self-portraits to selfies, maps to movies, and more,

Görsel kültür uzmanı Nicholas Mirzoeff, Dünyayı Nasıl Görmeli'de, günümüzün görsel dünyasını bağlamsallaştırmak ve anlamlandırmak için Velezquez'in Las Meninas'ından ikonik "Mavi Bilye"ye kadar tarihin en ünlü imgelerine kapsamlı bir bakış sunuyor. Sanat tarihi, sosyoloji, göstergebilim ve günlük deneyimlerden yararlanarak bize astronot öz çekimlerinden Empresyonist otoportrelere, Hitchcock filmlerinden dronlar tarafından çekilen videolara kadar her şeyi nasıl yakından okuyacağımızı öğretiyor. Mirzoeff bizi, on yedinci yüzyıldaki yeni haritalama tekniklerinden on sekizinci yüzyıldaki yeni resim tarzlarına ve on dokuzuncu yüzyılda film, fotoğraf ve röntgenlerin yaratılmasına kadar sanat ve bilimdeki görsel devrimler arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Günümüzün ağa bağlı dünyasında, mobil teknoloji ve sosyal medya, siyasi ve sosyal değişimi yönlendirmek için görüntüler üretme ve dağıtma pratiği olan "görsel aktivizm" uygulamamızı sağlıyor. İster doğal ve kentsel manzaralar üzerindeki iklim değişikliğinin etkilerini gösteren resimlere, ister nörolojik bağımlılığı gösteren bir fMRI taramasına bakıyor olalım, Mirzoeff gördüklerimizde anlam bulmamıza yardımcı oluyor.

Bu yeni görsel kültüre güçlü ve erişilebilir bir giriş olan How to See the World, görüntülerin hayatımızı nasıl şekillendirdiğini, güçlerini iyilik için nasıl kullanabileceğimizi ve neden hepimiz için önemli olduklarını ortaya koyuyor.