Webinar | TÜBİTAK ULAKBİM/Springer Nature Açık Erişim Anlaşması Eğitimi

Araştırmacılarımızın Springer Hibrit Dergilerinde 'ücretsiz' bir şekilde açık erişim yayın yapabileceği TÜBİTAK ULAKBİM/Springer Nature Açık Erişim Anlaşması ile ilgili ikinci Eğitim webinarı gerçekleştirilecektir.

📅 20 Şubat 2024, Salı
⏱ 11.00-12.00 AM
📌Kayıt Linki: Springer Nature-TUBİTAK ULAKBİM-Açık Erişim Anlaşması-Webinar 2

📄 Webinar Dili: Türkçe Ağırlıklı

📣 Belirtilen link üzerinden gerekli bilgilerin girişi sağlanarak kayıtların tamamlanması gerekmektedir.

📣 Katılımcı sayısı 1000 kişi ile sınırlı olacaktır. Kayıt yaptıran kişilerin webinar başlamadan bir kaç dakika öncesinde giriş yapmaları tavsiye edilir.

👨‍🔬 Kimler Katılmalı?

- Araştırmacılar
- Y.Lisans/Doktora Öğrencileri
- Fakülte Üyeleri
- Kütüphaneciler
- Akademik/Açık erişim yayımlama ile ilgili herkes

Springer Nature TÜBİTAK Açık Erişim Anlaşması-Eğitim Webinarı-2

Springer Nature ve TÜBİTAK – ULAKBIM arasında imzalanan ‘Dönüşüm Anlaşması’ (Transformative Agreement, TA)  01 Ocak 2024 itibari ile aktif hale gelmiştir. İlki 29 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen webinarların devam serisi için sizleri bilgilendirmek isteriz.

Springer Nature ile TÜBİTAK arasındaki dönüşüm anlaşmasına (TA) 200'den fazla kurum dahil edilmiştir. Bu anlaşma kurumlara bağlı ilgili yazarların makalelerini Springer Nature'ın hibrit dergi portföyünde ücretleri karşılanarak açık erişim yayımlamaya hak kazandığı anlamına geliyor. Ayrıca, bu anlaşma ile ilgili kurumların araştımacıları; Springer, Adis, Palgrave, Academic Journals ve Nature portföyündeki dergileri  içeriğine  erişim sağlayabilecektir.

WEBINAR HAKKINDA

TÜBİTAK - ULAKBİM anlaşmasının tanıtıldığı bu webinarda; anlaşmaya hangi kurumların katıldığı, yazar & makale tanımlama, yazarların başvuru sürecinden onay sürecine kadar takip etmesi gereken adımlar da dahil olmak üzere belirli başlıklara değinilecektir. Buna ek olarak  yazarların makalelerini yazma süreçlerine yardımcı olmak adına; iyi bir makalenin nasıl yazılacağına ilişkin ipuçları ve püf noktaları da bu özel oturuma dahil edilecektir.

Webinar sonunda soru-cevap kısmında merak edilen ve sıkça sorulan sorular yanıtlanacaktır.